Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Weekje makkelijk koken

Koken uit de Krat: Weekje makkelijk koken

0
Recept Vitello tonnato met een zomerse pastasalade.

We zijn bij de Krat een beetje van slag. Van slag doordat de asperges alweer op zijn, dat we nu alweer recepten bedenken voor als iedereen terug is van vakantie, dat we opeens weer met zijn allen kunnen vergaderen en zijn we dan niet met teveel, en o nee de mondkapjes hoeven niet meer. Waar alle maatregelen eerst steeds eeuwig leken te duren, verdwijnen ze nu sneller dan we kunnen verwerken. De tijd gaat te snel, zoiets.

Filosofen buigen zich al eeuwen over hoe we tijd ervaren en maakten verschil tussen kloktijd en innerlijke tijd. Kloktijd is de vastgelegde tijd die een minuut duurt, of een uur. Innerlijke tijd is de beleving daarvan. Een minuut bij de tandarts voelt als een uur, een minuut met je nieuwe liefde een nanoseconde.

Deze dagen, zo vlak voor de zomervakantie, hollen voorbij, in klok- én innerlijke tijd. Laatste werkklussen afmaken, afscheidsfeestjes, nieuwe zwembroeken aanschaffen, waar zijn de tentharingen?

We houden daarom ook wel eens van een makkelijk weekje koken.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat