Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Wortelpeterselie

Koken uit de Krat | Wortelpeterselie

0
Recept | Witlof en oesterzwammen met winterse groentemousseline, winterpostelein en landbrood.

Het zijn de knollen en de wortels onder de grond die ons redden deze dagen. Boven de grond kan het nog hagelen, sneeuwen, vriezen. Er zijn nauwelijks groenten die zich daar al wagen.

Pastinaak en bataat zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd, maar er is nog een wortel die we jullie graag meegeven. De peterseliewortel, of wortelpeterselie, het is allebei goed. In beide gevallen is het de witte wortel van de peterselieplant. Hij wordt speciaal voor die wortel geteeld. Qua smaak zit de wortelpeterselie tussen de pastinaak en knolselderij in en uiteraard proef je peterselie. Wij houden ervan omdat de wortel minder zoet is dan de pastinaak en bataat.

Er zit wat frissigs in, wat lente-achtigs als je wilt. Nog een voordeel: in wortelpeterselie zit nauwelijks koolhydraten, wat hem een perfect onderdeel maakt van een low-carb puree met high-carb voldoening. Ook in de soep doet hij het geweldig, bijvoorbeeld in combinatie met geroosterde bloemkool.

En wil je wat bewaren? Als je de wortel vier minuten blancheert kan hij de vriezer in.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat