Home Eten&Drinken Koken uit de krat: Zeewierwraps van Seamore

Koken uit de krat: Zeewierwraps van Seamore

0
Recept Seaweed wrap met sesam-zalm, ingelegde kool, peen, Aziatisch geglazuurde bataatblokjes en lente-ui.

Een jaar of wat geleden hield Willem Sodderland vakantie op Ibiza. (Dit is opeens een zin uit een sprookje, wat een gek jaar is het toch!) Bij Bambuddha, een mediterasian restaurant, bestelde hij de zeewiersalade. Toen het gerecht op tafel kwam kon Willem geen zeewier ontdekken. Hij wilde de bediening al roepen, tot zijn vrouw op de spaghetti in de salade wees. ‘Zou dat geen zeewier zijn?’

Ze had gelijk, en dat was het begin van Seamore, leverancier van zeewierpasta, zeewierbacon en de zeewierwraps die in de Krat zitten. Willem ontdekte iets wat veel voedselpioniers onderkennen: zeewier is een van de duurzaamste groenten die er is: om te groeien heeft het geen (extra) water nodig en geen kunstmest. Supergezond is het ook nog: stikvol vezels, ijzer en Omega 3, weinig koolhydraten en natuurlijke smaak.

Zeewier geeft automatisch de zevende smaak aan je voedsel: umami, waardoor de vulling van de wrap automatisch een smaakboost krijgt. Supergezond, duurzaam én lekker: we hadden het zelf kunnen bedenken.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat