Home Overzicht Komende jaarwisseling geen vuurwerkshow op Kop Java

Komende jaarwisseling geen vuurwerkshow op Kop Java

0

De komende jaarwisseling zal er geen grote vuurwerkshow zijn op de Kop van Java. In plaats daarvan is het Museumplein het decor van een centrale viering van de jaarwisseling en van het nationale aftelmoment naar 2021. De kans is klein dat er publiek bij de viering kan worden toegelaten. Via lokale tv kun je het programma volgen.

Tijdens de show op het Museumplein wordt er teruggeblikt op een voor velen moeilijk jaar. Het belooft een programma te worden met muziek, entertainment en dans. Het aftelmoment is de spectaculaire finale van de avond. De viering is bedoeld om samen stil te staan bij dit moeilijke jaar, maar ook bij de mooie en bijzondere momenten van samenwerking en naastenliefde in 2020. Ook wordt in het programma vooruit gekeken naar 2021. De viering begint om 22.30 uur.

Ook aan de kleinste Amsterdammers is gedacht. Eerder op de avond wordt de aftelklok feestelijk gestart tijdens een kinderprogramma: de ‘countdown ceremony’.

Burgemeester Femke Halsema: ‘Ik ben blij dat we dit moeilijke jaar toch nog enigszins feestelijk kunnen afsluiten. Iedereen heeft wel genoeg van dit jaar en smacht naar een goed en vooral gezond nieuw jaar. Er is hard gewerkt aan een toegankelijke oud-en nieuwviering in onze stad, die past in de huidige situatie en voldoet aan de coronamaatregelen. We kijken uit naar een veilige, spectaculaire en nieuwe vorm om de jaarwisseling te vieren.’

Het programma begint om 22.30 uur en is live te volgen via AT5, TVNH en via een online videostream. De NOS doet dit jaar vanaf ongeveer 23.50 uur live verslag op NPO 1 van de viering in op het Museumplein.