Home Nieuws uit Artis ‘Winter in Artis’ is met speciale app een winterse beleving

‘Winter in Artis’ is met speciale app een winterse beleving

0

Artis wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Van 1 december tot en met 3 januari staat de tuin in het teken van de winter!

Net als mensen moeten ook veel dieren en planten zich aanpassen aan de winter. Elke soort doet dat op zijn eigen manier. De een krijgt een dikke wintervacht, de ander een flinke speklaag. Winterharde planten maken zelfs een natuurlijk antivries aan om de kou te overleven. Tijdens Winter in Artis ontdek je deze verhalen met de speciale app die vanaf 1 december gratis te downloaden is.

Opwarmen kan met een hapje of drankje dat je af kunt halen bij een van de winterse horecalocaties. Op het menu staan onder andere huisgemaakte vegetarische soepen, versgebakken pretzels, wafels en warme dranken. Tijdens de kerstvakantie en in de weekeinden zijn er workshops en blijft het park tot 19.00 uur open. De app heeft geen vaste route dus je kunt zelf door het park wandelen en de uitgelichte locaties ontdekken. Zo loop je langs een van de meest zeldzame bomen ter wereld: de Wollemia-den. Een soort van zo’n 200 miljoen jaar oud waar er nog maar enkele van zijn in het wild. Bij de Californische zeeleeuwen ontdek je hoe de dieren zich in de winter aanpassen aan het koudere water.

Toegangskaarten kun je alleen via de website van Artis kopen. Winter in Artis kun je bezoeken met een gebruikelijke toegangskaart. Toegang voor Artis-leden is gratis. Het reserveren van een starttijd is verplicht.

Doordeweeks is Artis geopend tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie en in de weekeinden blijft het park tot 19.00 uur geopend. Op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) sluit het park om 17.00 uur. Op 31 december sluit het Artis-Park om 16.00 uur. Op 1 januari opent het park om 10.00 uur.