Home Overzicht KPN netwerk op IJburg nu volledig over op glasvezel

KPN netwerk op IJburg nu volledig over op glasvezel

0

KPN heeft haar kopernetwerk op IJburg uitgezet. Daardoor kunnen alle gebruikers van het netwerk nu internetten en tv-kijken via het snelle glasvezelnetwerk. Samen met vijf andere gebieden in Nederland is IJburg het KPN-netwerk volledig over op glasvezel. IJburg is één van de zes proefgebieden waar als eerste het kopernetwerk is uitgezet. In IJburg zijn nu 8.800 adressen voorzien van een werkende glasvezelaansluiting.

Op grote schaal vervangt KPN het kopernetwerk door glasvezel vervangen. Momenteel is het in meer dan vijftig gemeenten actief in meer dan honderd gebieden. KPN heeft eerder de ambitie aangekondigd om in 2025 circa 65 procent van de Nederlandse huishoudens op glasvezel te hebben aangesloten. Dit realiseert KPN door 500.000 adressen per jaar op glasvezel aan te sluiten, met name in verstedelijkt gebied.

De komende jaren komen daarbovenop ruim 900.000 adressen in dorpen en op bedrijventerreinen op glasvezel aangesloten. Hierdoor zal circa 80 procent van de Nederlandse huishoudens eind 2026 een glasvezelverbinding in huis hebben van KPN. Indien de inspanningen van andere partijen daarbij worden opgeteld valt dat percentage nog hoger uit.