Home Overzicht Kruispunt Molukkenstraat en Carolina MacGillavrylaan op de schop

Kruispunt Molukkenstraat en Carolina MacGillavrylaan op de schop

0

De kruising van de Molukkenstraat en de Carolina MacGillavrylaan wordt beter ingericht. Tegelijkertijd wordt groot onderhoud gepleegd aan de Hartmanbrug. Op verzoek van de buurt komt er een extra zebrapad aan de zuidkant van de Molukkenstraat. De werkzaamheden starten op 10 september en worden in december afgerond.

Redactie | Foto’s Corrie Groen

De kruising ligt op een drukke fietsroute langs de Ooster Ringdijk. Door de inrichting van het kruispunt aan te pakken wordt de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. De oversteekplaatsen voor fietsers worden breder en er komt meer opstelruimte bij de verkeerslichten.

Het brugdek van de Hartmanbrug wordt vervangen, het metselwerk wordt hersteld en de onderkant van de brug wordt opnieuw geschilderd. De gietijzeren gasleiding die door de brug loopt wordt vervangen.

De brug en de kruising zijn in die periode gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Het busverkeer blijft volgens de dienstregeling rijden. Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd. Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten rekening houden met omleidingen.

Automobilisten kunnen in deze periode wel de stad in rijden, maar niet uit. Het parkeerterrein van de Praxis blijft bereikbaar. Voetganger kunnen langs het werk lopen.

Tot 28 september kunnen fietsers van oost naar west de kruising oversteken. Daarna worden ze via de Marie Curiebrug naar de Valentijnkade omgeleid.

Tussen 28 september en 22 november, worden voetgangers omgeleid over de voetgangersbrug tussen de Ooster Ringdijk en de Valentijnkade. Fietsers vanaf de Molukkenstraat Noord worden omgeleid.

In de laatste fase wordt het fiets- en voetpad aan de Molukkenstraat langs het Praxisterrein aangepakt. Voetgangers kunnen gebruik maken van het parkeerterrein van de Praxis, fietsers die vanaf de Ooster Ringdijk en Molukkenstraat Noord naar het zuiden willen, worden omgeleid via het spoorviaduct en de Archimedesweg. Sommige werkzaamheden worden ‘s nachts uitgevoerd, geluidshinder wordt zo veel mogelijk voorkomen.

Check amsterdam.nl/fietsvriendelijkekruispunten