Home Overzicht Loop het lichtpad van het Amsterdam Light Festival

Loop het lichtpad van het Amsterdam Light Festival

0

Moeder natuur heeft de wereld tot de orde geroepen. De uitbraak van het coronavirus heeft de samenleving tot stilstand gebracht, de relatie tussen mens en natuur staat op scherp. ‘When Nature Calls’ is het thema van de negende editie van het Amsterdam Light Festival. Met de smartphone in de hand kun je de Light Walk lopen in de Plantage en de Weesperbuurt.

Redactie | Foto Eddy Ellert

De lichtkunst bekijken vanuit een boot is er dit jaar niet bij. Samen met kunstenaars, wetenschappers, sociale partners, basisschoolleerlingen en onderwijs- en overheidsinstellingen is een ontdekkingstocht samengesteld, de Light Walk. Met je smartphone in de hand ga je op pad in de Plantage en de Weesperbuurt. Via WhatsApp vertelt theatermaker Lucas De Man, creatief directeur van het festival, met filmpjes, foto’s en audioberichten een groot verhaal over lichtkunst, de natuur en de stad. De wandeling is interactief, je hebt als bezoeker zelf invloed op het verhaal.

Wil je je verdiepen in lichtkunst? App dit naar Lucas en hij deelt exclusieve interviews met de kunstenaars. Ben je juist geïnteresseerd in geschiedenis? Dan vertelt hij je meer over het verleden van de buurt. Zo ontdek je dat de natuur niet alleen waarschuwt, maar ook schoonheid, mogelijkheden en oplossingen te bieden heeft.

Het Amsterdam Light Festival loopt van 10 december tot 3 januari 2021. Je kunt de Light Walk lopen van 17.00 uur tot 23.00 uur. Op oudjaarsdag tot 20.00 uur. Tickets kosten 12,50 en zijn vanaf oktober verkrijgbaar.