Home Dwars nieuws Kunst in spoortunnel Javastraat

Kunst in spoortunnel Javastraat

0

Zon en regen, paraplu’s, kinderen, ouderen, een rolstoel; kortom een doorsnee van de mensen die je tegen kunt komen in Amsterdam Oost. Dat zie je als je van de Eerste van Swindenstraat het spoortunneltje induikt en een blik werpt op het nieuwe kunstwerk van Enzo Pérès-Labourdette.

Anneke Hesp | Foto’s Frank Schoevaart

Kunst in de spoortunnels is een middel dat al meer gebruikt wordt in Oost om de sfeer wat prettiger te maken. Brullende leeuwen tussen de Wibautstraat en de Tugelaweg, spelende kinderen  bij het Muiderpoortstation en nu dus de doorsteek naar de Javastraat. Kunstenaar Enzo Pérès-Labourdette is ook bekend als winnaar van Heel Holland Bakt. Hij is geboren in Frankrijk en veganist; iemand die buiten de kaders wil denken en verschillen wil vieren. Het recept van zijn leven past precies bij de opdracht die hij kreeg. Door te praten met bewoners, ondernemers en buurtorganisaties bereidde hij het ontwerp van zijn kunstwerk voor. Pride Oost markeerde de onthulling omdat bij die gelegenheid ook de verschillen tussen ons allemaal gevierd worden.

Maar er is meer. Het stadsdeel en de welzijnsorganisatie Dynamo willen het kunstwerk inzetten om docenten te motiveren aandacht te schenken aan verschillen tussen mensen. Er zijn ideeën ontwikkeld voor losse activiteiten en lesprogramma’s rond het thema van het kunstwerk voor gebruik met leerlingen. Nieuwsgierig? Kijk op amsterdam.nl