Home Overzicht Kunstenaar en choreograaf Dorit Weintal maakt voorstelling samen met de buurt

Kunstenaar en choreograaf Dorit Weintal maakt voorstelling samen met de buurt

0

In de zomer zet Plein Theater de deuren van het productiehuis open en verwelkomt de multidisciplinaire kunstenaar en choreograaf Dorit Weintal als artist-in-residence. Samen met de buurt wordt er een interactieve voorstelling gemaakt.

Als artist-in-residence krijgt Dorit Weintal, die net als het Plein Theater zich gevestigd heeft in Oost, vier weken lang de gelegenheid om samen met buurtbewoners en geïnteresseerden een theatervoorstelling verder door te ontwikkelen. Zij zal onder andere samen werken met de trombonist/multi-instrumentalist en componist Salvoandrea Lucifora.

Dorit Weintal: ‘Ik geloof in de transformatieve kracht van kunst en haar potentieel om sociale verandering te stimuleren, om groei, experiment en duurzaamheid op creatief gebied te bevorderen. Dit credo motiveert me als persoon en als artiest.’

Geïnspireerd door liminaliteit in de antropologie verkent het stuk het gat, the place in between angst en overgave; we ervaren het alleen, maar komen samen in onze kracht. Een danser en een muzikant vormen samen met het publiek een gelaagde microkosmos, visueel en sonisch, waarbij de grenzen tussen toeschouwer en performer worden opgezocht.

Op 4 en 5 augustus wordt de interactieve voorstelling The Liminal Passage gepresenteerd in het Plein Theater en op 3 augustus is er een presentatie op de Pride Oost op het Javaplein. De voorstelling wordt in de zomerresidentie ontwikkeld.

Voor het maken van de voorstelling is het Plein Theater op zoek naar vrijwilligers. Zij worden als publiek op het podium betrokken bij de creatie van het geluid en de scenografie. Performers en publiek creëren samen de ‘liminale passage’ op het podium. Je kunt aan één of meer repetities meedoen. De open repetities zijn op 21 juli, 25 juli, 28 juli, 1 en 2 augustus steeds van 17.00 tot 19.00 uur. Als je wilt deelnemen stuur dan een mail naar Dorit Weintal via [email protected] en ze zal de verdere details uitleggen.