Home Kunst Kunstenaar gezocht voor kunstwerk bij toekomstige Sluisbuurt

Kunstenaar gezocht voor kunstwerk bij toekomstige Sluisbuurt

0

De grond van de plek waar op het Zeeburgereiland de Sluisbuurt zal komen wordt al bouwrijp gemaakt. Met een tijdelijk beeldbepalend kunstwerk wil de gemeente de nieuwe woonwijk onder de aandacht brengen. Via een prijsvraag wordt gezocht naar een ervaren kunstenaar die dat kunstwerk kan ontwerpen en maken.

Het kunstwerk komt te staan op het zuidoostelijke puntje van de Sluisbuurt, dichtbij de kruising van de IJburglaan en de Zuiderzeeweg. Het is de bedoeling dat het kunstwerk thema’s verbeeldt die passen bij de toekomstige Sluisbuurt en uitnodigend en interactief is voor bezoekers. Het is de wens van de opdrachtgever dat het tijdelijke kunstwerk betrokkenheid creëert bij omwonenden, waardoor een gevoel van verbinding en eigenaarschap ontstaat.

De Sluisbuurt moet een duurzame, groene wijk worden, met ruim 5.500 woningen. De komende 10 tot 15 jaar wordt er in de Sluisbuurt gebouwd. Dat biedt ruimte voor tijdelijke initiatieven en kunst in de openbare ruimte. Eén van de eerste zichtbare stappen in de ontwikkeling van de Sluisbuurt is de prijsvraag voor een tijdelijk kunstwerk’. Informatie is tot en met 5 maart 2020 beschikbaar via [email protected].