Home Overzicht Kunstenaars gaan Laurel Project Space weer verlaten

Kunstenaars gaan Laurel Project Space weer verlaten

0

In de voormalige telefooncentrale op de hoek van de Middenweg en de Kamerlingh Onneslaan waren een jaar lang de kunstenaars van Laurel Project Space actief. In het gebouw komen nu woningen en de kunstenaars nemen afscheid met de groepstentoonstelling Architecture of Goodbye: an Ode to Posterity, een ode aan het nageslacht.

Bij wijze van afscheid onderzoeken de exposerende kunstenaars verschillende manieren om geluiden, hun relatie tot de ruimte en de vaak diepgaande invloed die ze op bezoekers hebben bloot te leggen. Sculptuur, geluid, theater en film harmoniëren met elkaar en monden uit in een poëtisch afscheid.

De kunstenaars gaan met de tentoonstelling een dialoog aan met de opmerkelijke ruimte van het telefoongebouw en zijn sonische en architectonische eigenschappen. Deze groepstentoonstelling, samengesteld door Jean-Michel Mabruki Mussa, presenteert het werk van Elena Giolo, Á. Birna Björnsdottir, Rosa Stil, Ossip Blits en Andreas Tegnander, Emiel Zeno en Sophie Wright.

Architecture of Goodbye: an Ode to Posterity kun je bezoeken van 19 tot en met 28 november. De opening is op vrijdag 19 november van 18.00 to 22.00 uur in Kamerlingh Onneslaan 1. In het in het weekeind zijn de deuren open van 14.00 tot 19.00 uur en doordeweeks van 17.00 tot 20.00 uur. Reserveren is niet nodig voor de tentoonstelling of een van de voorstellingen.

Naast de tentoonstelling vinden de er performances plaats:

X=Y door Rosa Stil op vrijdag 19 november om 20.00 uur en
zaterdag 20 november om 18.00 uur.

Afgebogen signalen door Ossip Blits en Andreas Tegnander
op vrijdag 19 november om 19.15 uur en op zondag 28 november om 18.00 uur.