Home Overzicht Laat je verrassen en prikkelen op ‘Hack site Strandeiland’

Laat je verrassen en prikkelen op ‘Hack site Strandeiland’

0

Hack site Strandeiland. Dat is een tijdelijke nederzetting met ‘hacken’. Dat zijn bouwhekken die zijn getransformeerd tot tenten. Door het steeds veranderende licht boven Strandeiland, ontstaat rondom de hacken een spel van licht en schaduw, zand en water. In de nacht waakt een mysterieus groen deinend oog over de nederzetting. Laat je verrassen en prikkelen door dit vervreemdende effect. Hack site Strandeiland op IJburg is er van 21 tot en met 29 mei.

Meestal staan deze bouwhekken aan de zijlijn van een terrein en dienen ze als afrastering. Op Hack site Strandeiland zijn ze juist het middelpunt van een abstract en surrealistisch landschap. De bouwhekken weerspiegelen alle bouwactiviteit op IJburg, de tentvormen het pionierende vestigingsklimaat.

Dwaal door deze beginnende nederzetting en ontdek hoe je jezelf vertrouwd kan maken met een nieuwe onbekende plek in de stad. Met het zand onder je voeten en de tijdelijke hacken om je heen, is het niet moeilijk om je voorstellen dat hier straks échte gebouwen staan waar mensen hun dagelijkse leven leiden. Strandeiland is straks geen kale vlakte meer, maar een plek waar geleefd wordt.

Het toe-eigenen van deze plek, voel je nog beter als je meedoet aan de activiteiten die hier zijn te doen. Wat denk je ervan om je eigen brood te bakken – en te eten – of een zelfontworpen vlag te plaatsen op een plek die je mooi vindt? Bij het fotografieproject kies je een plek voor een duoportret: jij én de omgeving. Bij de spoken word workshop leer je hoe je indrukken van de omgeving in woorden kan vangen.

Hack site Strandeiland verandert in een paar dagen van een idee naar werkelijkheid. Deze gehackte plek wordt een tijdelijk onderkomen waar je kan ervaren hoe je binnen no time een gemeenschap bouwt. Samen met UrbanCampsite Amsterdam en Venividimultiplex creëren we nieuwe verhalen, herinneringen en geschiedenis op een nieuwe plek in Amsterdam.

Programma

Zaterdag 21 mei van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur
Spoken Word Workshop
Poetry Circle 020-coach Steff Geelen geeft twee spoken word workshops over ‘het innemen van een nieuwe plek’. De eindresultaten worden opgenomen en zijn op Hack site te horen gedurende het evenement. De teksten worden eveneens geprint en op de bouwhekken geplaatst.

Zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei van 10.00 tot 12.00 uur
Dagelijks brood
Op Hack site bakt Bakkerij De Eenvoud elke dag brood en mag iedereen meebakken. Als de broden in de oven staan, kun je mooi wat kletsen en ervaringen uitwisselen met andere bakkers en proevers. De kar van Bakkerij de Eenvoud doet gedurende de hele periode dienst als receptie voor Hack Site (www.bakkerij-de-eenvoud.nl)

Zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur
Vlaggen maken & fotograferen
Vlaggen zijn vaak het trotse symbool van een gebied, een stad, sportclub of een familie. Vlaggen horen onmiskenbaar bij het uitroepen van nieuw land. Op het strand van Hack Site kan je je eigen vlag maken. Daarna kan je hem plaatsen op een plek die jij goed vindt. Leuk als je jezelf daar fotografeert als ontdekkingsreiziger.

Donderdag 26 mei van 13.00 tot 14.00 uur
Yoga op het strand
Thrive Yoga geeft op Hemelvaartsdag een Yogales op de Hack Site.  Schrijf je (gratis) in via thriveyoga.nl. Neem je eigen yoga mat mee en we zien je heel graag op Strandeiland.
Thrive Yoga, IJburglaan 961 (www.thriveyoga.nl 06-18030909)

Zaterdag 28 mei van 19.00 tot 23.00 uur
Slotdiner
Op zaterdagavond 28 mei sluiten we vanaf 19.00 uur Hack site af met een diner tussen de hacken. Iedereen is welkom. Neem een tafel en stoel mee, of een kleedje, bestek, een flesje wijn of ander drankje en kies zelf een plekje uit waar je wilt zitten. De verrassingsmaaltijd, verzorgd door de horeca van IJburg, wordt naar je toegebracht. Er is een silent disco om tussendoor lekker te dansen.