Home Duurzaam Laat na de kerst je kerstboom duurzaam verwerken

Laat na de kerst je kerstboom duurzaam verwerken

0

Op ruim 1.100 locaties verspreid over de stad kun je na de kerst je kerstboom kwijt. Een recyclingbedrijf verwerkt de kerstbomen duurzaam. Ze maken er onder andere compost van. Ook in Oost zijn er een kleine honderd plekken waar je de boom kunt inleveren. Ze zijn herkenbaar aan de bordjes met de tekst ‘lever hier uw kerstboom in’.

Van 3 tot en met 16 januari haalt de gemeente op deze plekken dagelijks de bomen op. Eerder of later wegbrengen kan ook gratis bij de Afvalpunten. Van eind december tot en met half januari rijdt de gemeente met vuilniswagens door de wijken om de kerstbomen op te halen.

De 1100 plekken zijn herkenbaar aan een bordje met de tekst ‘Lever hier uw kerstboom in’. Klik op het plaatje  voor een inzamellocatie in de buurt.

Kerstbomen die bij een inzamellocatie of bij het Afvalpunt worden ingeleverd, worden duurzaam verwerkt. Het is dan wel belangrijk dat bij het weggooien alle versieringen je alle haakjes uit de kerstboom hebt gehaald. Bomen die tegelijk met het grof afval worden aangeboden, kunnen niet duurzaam worden verwerkt.