Home Overzicht Laatste woonunits aan de Wenckehof maken plaats voor woningbouw

Laatste woonunits aan de Wenckehof maken plaats voor woningbouw

1

De laatste blokken met tijdelijke containerwoningen voor studenten aan het Wenckehof zijn bijna weg. Ze gaan plaatsmaken voor woningbouw. Van de zes blokken met duizend woningen die er oorspronkelijk stonden, zijn er vier langer blijven staan dan eerder gepland. Nu gaan ook de laatste units verdwijnen.

Redactie | Foto’s Hester Aalberts

Het complex langs de Wenckebachweg werd officieel in oktober 2006 geopend, maar een jaar eerder waren de eerste units al bewoond. Tijdelijk gebouwen mogen maximaal vijf jaar blijven staan, maar met het aanbrengen van extra voorzieningen is die periode met vijf jaar verlengd. Toch werden in 2017 al twee blokken met in totaal 250 woningen verwijderd om plaats te maken voor bouwverkeer. Behalve studenten woonden er ook statushouders en een klein aantal cliënten van Stichting Cordaan in het complex. Alle bewoners zijn in oktober verhuisd.

Naar verwachting start in 2022 op de plek van de containers de bouw van ongeveer 175 woningen met op de begane grond voorzieningen, bedrijven en winkels. De plannen voorzien in een groen daklandschap met binnenhoven en gezamenlijke terrassen. In totaal komen er ongeveer 175 woningen.

1 REACTIE

  1. Jammer! Waar moeten die studenten nu heen?
    Een vriendin van mij woonde daar en had altijd bijzondere verhalen. De containers staan vlak naast de gevangenis en zo vertelde ze dat een vrouw haar baby omhoog hield en naar de betraliede ramen riep: “Ze is van jou, Rodney!”