Home Overzicht Lachende gezichten voor en achter de kramen op Pure Markt

Lachende gezichten voor en achter de kramen op Pure Markt

0

Het kon niet mooier, prachtig weer en de Pure Markt was weer terug in Park Frankendael. Iedereen blij, bezoekers en de kooplieden achter de kramen. En niet te vergeten de kinderen die rond de ooievaarsschoorsteen veel plezier beleefden. Toch was het anders dan anders. Een wijntje drinken, een glaasje bier of iets eten, dat was niet toegestaan. Ook zitten op de lange banken was niet toegestaan.

Officieel is de Pure Markt geen markt maar een evenement. En in de nasleep van de coronapandemie betekent dat hekken om het evenemententerrein en een toegangscheck. Zo zijn de regels op dit moment nu eenmaal… Gelukkig was de gemeente mild gestemd en was de afspraak dat er geen consumpties verkocht mochten worden. Ook de banken, waar gebruikelijk heerlijk in het zonnetje werd gezeten met een hapje en een drankje in de hand, verboden terrein.

De bezoekers van de markt hadden er een oplossing voor. Op het grote grasveld achter de kramen was het een drukte van belang. Heerlijk neergestreken op het gras werd van de ambachtelijke heerlijkheden, gekocht bij de kramen, genoten. Want picknicken in het park buiten het aangewezen evenemententerrein is gewoon toegestaan.

Bij de mensen achter de kramen allemaal vrolijke gezichten. Lang hadden ze uitgekeken naar het moment dat ze hun kraam weer mochten inrichten op de Pure Markt. Ook voor de kramen was de stemming goed. De belangstelling van de langslopende mensen uit de Watergraafsmeer en ver daarbuiten was enorm. En de kooplust was dat ook, lieten de ambachtelijke ondernemers  weten. Of ze nou ontbijtgranen verkochten, kussens, kaas of borstels, tevreden waren ze allemaal.

Dan maar hopen dat in de toekomst weer alles als vanouds zal zijn. Niet al dat heerlijks op de markt kopen en thuis mag opeten, maar gezellig op het terras of op de banken. Samen met proostende mensen die genieten van lekkere hapjes en gezellig een drankje drinken. Stel je voor dat de gemeente de Pure Markt straks ziet als een markt, onderworpen aan de regels van het marktwezen. Dan is die leuke combinatie van kijken, kopen en genieten voorbij. Laat de Pure Markt blijven zoals het bedoeld is, een keer in de maand gezelligheid in de Watergraafsmeer.