IJhockey |  De Tigers speelden zaterdag in winterse sfeer tegen de Smoke Eaters uit Geleen. Voor en tijdens de wedstrijd trakteerde Henri Soepen en Sauzen in samenwerking met Café Jaap op erwtensoep. Een goede bodem die mogelijk zwaar op de maag lag, want het duurde even voordat de Tigers op gang kwamen tegen het laag geplaatste Geleen.

Lewis Daniels | Foto’s Yolanda Simarro

Hoewel Amsterdam meteen regeert op het ijs, speelt het een makke wedstrijd. Ondanks goede passes vooraf zijn meerdere doelschoten mis en staat het na een kwartier nog altijd 0-0. Bijna twee minuten later is het wel raak, waardoor de Tigers met een punt voorsprong de rust in gaan. Niet zorgelijk, wél onwenselijk.

Ook in de tweede periode hangt Amsterdam in een lage versnelling. In gevaar zijn ze niet, overtuigend evenmin. Pas in de eenendertigste minuut valt de tweede goal die lang was verwacht, maar niet meer zo vanzelfsprekend is. Underdog Geleen verrast de thuisploeg met een tegendoel en blijft zo nog even in de wedstrijd. De toon is gezet. Voor de tweede onderbreking laten de Tigers nog drie keer van zich horen, 5-1. Desondanks is het nog altijd niet spannend. Meest spectaculaire moment is waarschijnlijk in de 38e minuut als een Tiger wegens crosschecking het veld moet verlaten.  In dit geval een disproportioneel zware sanctie voor een klein incident.

De laatste twintig minuten zijn het leukst voor het publiek. De tweede rust heeft de Tigers goed gedaan. Ze zijn op snelheid en profiteren van de overmacht op de Smoke Eaters, die het noodlot niet meer kunnen uitstellen. Na een zesde tegengoal volgt net geen vijftien seconden later nummer zeven. De Tigers luiden de bel in de 54e minuut voor het achtste punt en gaan direct aan de slag met de wens van het thuispubliek om tien keer te scoren, 9-1. Geleen houdt tot het laatst vol en weet enkele aanvallen te stoppen, maar bezwijkt een minuut voor het eindsignaal onder de Amsterdamse druk, 10-1. De Tigersupporters hebben een klein feestje.

Amsterdam had veel nieuwkomers in het team tijdens de wedstrijd tegen Geleen.   Met 10-1 is de overwinning een feit, helemaal vlekkeloos ging het (nog) niet. Na twee thuiswedstrijden achterelkaar spelen de Tigers morgen in Heerenveen en volgende week zaterdag tegen de Yeti’s in Breda. Op drie december verschijnen ze weer in de Jaap Edenhal voor een tweede confrontatie met de Yeti’s.