Home Overzicht Last onder dwangsom aan verhuurder studentenkamers

Last onder dwangsom aan verhuurder studentenkamers

0

De gemeente Amsterdam heeft de Bredase vastgoedondernemer Marcel van Hooijdonk, verhuurder van studentenkamers aan de Duivendrechtsekade een last onder dwangsom opgelegd van 200.000 euro. Dat meldt de website Nul20.nl. De verhuurder overtreedt volgens de gemeente stelselmatig de Wet goed verhuurderschap.

Uit klachten bij de gemeente blijkt, dat huurders te hoge waarborgsommen betalen en die worden niet op tijd terugbetaald bij vertrek. Ook verstrekt de verhuurder niet de verplichte informatie over terugbetalingstermijnen. Als de verhuurder dit niet doet, kan de huurder dit melden bij de gemeente en die kan dan daarop handhaven.

De studentenwoningen worden beheerd door Van Der Huizen Vastgoedbeheer, een bedrijf van Van Hooijdonk. Hij is een van de bekendste huisjesmelkers van Nederland, constateerde Woon. Hij verhuurt door heel Nederland woningen en kamers, vaak in voormalige kantoorpanden. Hij wordt al jaren in verband gebracht met slecht beheer, intimidatie, illegale cash betalingen en klachten van huurders over onder meer servicekosten en gebrekkig onderhoud.