Home Oud Oost Leegstaande bedrijfsruimtes zijn veranderd in sociale huurwoningen

Leegstaande bedrijfsruimtes zijn veranderd in sociale huurwoningen

0
Foto Almere

In de Roze Panden aan de Vrolikstraat en de derde Oosterparkstraat zijn elf sociale huurwoningen gerealiseerd en zes sociale huurwoningen zijn gerenoveerd. Van loze zolderruimtes zijn twee nieuwe woningen gemaakt. De negen woningen op de begane grond zijn bestemd voor huurders van 65 jaar en ouder. De binnentuin tussen de woningen is vernieuwd met veel groen.

De woningen op de begane grond zijn volledig drempelloos en rolstoeltoegankelijk. Tussen de benedenwoningen was eerst een overdekte binnenplaats. Hier is een binnentuin aangelegd met verschillende soorten planten. Het groen zorgt ervoor dat de tuin koeler is en dat regenwater afgevoerd kan worden. De binnentuin draagt nu bij aan de biodiversiteit en een gezond klimaat in de stad. Voor de bewoners is het een fijne buitenruimte om rustig te verblijven en te genieten van het groen.

Het project was volgens stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege een uitdaging. Sommige regels van de gemeente spraken elkaar tegen en belemmerden de ontwikkeling van het project. ‘Je mag bijvoorbeeld niet zomaar woningen maken van bedrijfsruimten, terwijl we meer woningen willen realiseren. Door vol te houden is het toch gelukt en ik daar ontzettend blij mee. Projecten als deze met duurzame woningen voor senioren zijn essentieel voor het oplossen van de woonproblematiek in onze stad.’ Op 7 juni worden de woningen feestelijk opgeleverd