Home Kunst Leon Keer transformeert Wanrooij Gallery tot surrealistisch universum

Leon Keer transformeert Wanrooij Gallery tot surrealistisch universum

0

Wanrooij Gallery aan de KNSM-laan presenteert tot en met 28 augustus 2021 een overzichtstentoonstelling van Leon Keer. De Nederlandse mixed media kunstenaar Leon Keer is een meester van de optische illusie. De expositie ‘Forced Perspective’ in Wanrooij Gallery aan de KNSM-laan toont een kleurrijke selectie nieuwe schilderijen, sculpturen, installaties, anamorfische kunstwerken en Augmented Reality (AR).

Leon Keer is een internationale autoriteit op het gebied van anamorfose kunst. Hij speelt met perspectieven en laat zo geheel nieuwe werelden ontstaan. De kunstenaar heeft in opdracht talloze 3D muurschilderingen en straattekeningen gerealiseerd in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, Saudi-Arabië, Rusland, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is onder meer samengewerkt met het Fries Museum, Museum Arnhem, Rijksmuseum Amsterdam en Van Gogh Museum.

Pop surrealisme en nieuwe technologie vormen een grote inspiratiebron voor de kunstenaar. Met Augmented Reality kan hij kunstwerken tot leven brengen. In zijn werk probeert hij een maatschappijkritische boodschap over te dragen, met actuele onderwerpen als het milieu, sociale ongelijkheid en de leefbaarheid van de aarde. De kunstwerken weerspiegelen een fascinatie voor oude materialen en een tijdloos verlangen naar ongeschonden schoonheid.

Wanrooij Gallery, KNSM-laan 301 | tot en met 28 augustus overzichtstentoonstelling van Leon Keer | www.wanrooijgallery.com