Home Dwars nieuws Leren en bouwen voor de toekomst op één plek

Leren en bouwen voor de toekomst op één plek

0

Op dinsdag 16 januari ’s middags om 14 uur was de officiële aftrap van de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor Yuverta vmbo en praktijkonderwijs in Amsterdam-Oost.

Arie van Tol

Een alternatieve symbolische actie was verzonnen in plaats van de gebruikelijke eerste steen legging. In een winterse entourage zagen betrokkenen en belangstellende omstanders een leerlinge en een oud-leerling een metalen doosje met inhoud (typische dingen van deze tijd) begraven, in de grond, op een plek waar de nieuwe school zal verrijzen. Wat en wanneer in de verre toekomst zal bij de sloop van het nieuwe gebouw gevonden worden?

Over de nieuwbouw vermeld de website van Yuverta in de intro het volgende. Onze gezellige, maar ook zeer verouderde school is aan vervanging toe. Renoveren bleek niet mogelijk en een nieuwe locatie vinden was ook geen optie. Dus de hele school wordt met de grond gelijk gemaakt en weer volledig opgebouwd. Dat levert straks een ontzettend mooie, moderne campus op. Onze leerlingen en Amsterdam-Oost verdienen een moderne en toekomstbestendige leeromgeving.

De verbouwing gaat in fases en het onderwijs blijft de gehele periode plaatsvinden op de huidige plek van de school. Er wordt dus niet verhuisd.

De officiële aftrap van de bouw op 16 januari j.l. was beslist niet het daadwerkelijke begin van de verbouwing. De voorbereiding is al jaren gaande. En de afgelopen maanden is er al volop gesloopt. In de afgelopen kerstvakantie is het meeste heiwerk gedaan, zodat de overlast voor leerlingen niet al te groot was. Dat leerlingen, personeel en buurtbewoners de werkzaamheden soms hinderlijk zullen vinden is onvermijdelijk, maar alles wordt gedaan om de overlast zo goed mogelijk binnen de perken te houden.

Op zaterdag 3 februari van 10.00 tot 15.00 uur houdt Yuverta, Archimedesplantsoen 87, haar Open Dag.