Home Overzicht Leuke plekjes om corona even te vergeten

Leuke plekjes om corona even te vergeten

0

We mogen van Mark Rutte gelukkig wel naar buiten voor een frisse neus. Als we maar niet met zijn allen op een kluitje zitten en zeker anderhalve meter afstand houden. Nu wordt het de kunst om de stille plekjes in Oost te gaan ontdekken. Natuurlijk ken je het Oosterpark, het Diemerpark en het Park Frankendael. Als je iets verder kijkt zijn er ook nog rustige plekjes, die nog niet zijn ontdekt.

Liesbet Zikkenheimer

We hebben een paar leuke plekjes in Oost op een rijtje gezet. Let wel, zodra je ziet dat het er druk is, maak je rechtsomkeer en probeer je een andere plek. Ken je een leuke, rustige plek die je aan anderen wilt verklappen, ga er naar toe, maak een foto en een korte beschrijving en wie weet voegen we jouw plek aan dit lijstje toe jouw plek: [email protected] 

Leuke stille plekjes in Oost om zonder mondkapje  het coronavirus even te vergeten

Westelijke Merwedekanaaldijk  Even lekker uitwaaien met aan weerszijde water. De boten in het Amsterdam Rijnkanaal en halverwege een picknickplek in de wind met restanten van Sluiseiland Zeeburg.

Funenpark   Het is geen groen park, maar een spiksplinternieuwe woonwijk met verrassende architectuur en veel ruimte. Bijzonder om er eens doorheen te lopen of de fietsen. Een totaal ander Amsterdam dan de nostalgische Czaar Peterbuurt er vlak achter.

Sportpark Middenmeer Voorland  Achter de Jaap Edenbaan en rond om de sportvelden vind je prachtige plekjes. Nu alle sportvelden zijn gesloten is het een oase van rust en kun je er heerlijk wandelen op landelijke paden.

De nieuwe Ooster  De Nieuwe Ooster is naast begraafplaats ook bomenpark van maar liefst 33 hectare groot. Door de grote variatie aan soorten bomen, heesters en planten is het park een prachtige, afwisselende plek om te wandelen.

Darwinplansoen met de Bloementuin van Darwin  Dit kleine parkje, ingeklemd tussen de Gooiseweg en Jeruzalem is een geliefde uitlaatplek voor de lokale honden. Het midden is omringt door hoge heggen waar je een bloemenoase vindt. Daar zij de vroege voorjaarsbloeiers al te bewonderen.

Anna’s Tuin & Ruigte  is een uniek stukje poldernatuur in het Science Park waar de natuur de ruimte krijgt. In de tuin wordt gebruik gemaakt van de principes van permacultuur. Het is klein maar fijn, met smalle paden. Dus echt veel mensen kunnen hier niet tegelijkertijd rond lopen. De tuin ligt naast afé Restaurant Polder, waar het heerlijk toeven is aan de picknicktafels in het zonnetje en uit de wind.

Flevopark, is een van de grotere parken met veel verschillende mogelijkheden. Je merkt dat het park wat bekender wordt. Steeds meer mensen hebben het park ontdekt, maar dat zijn er nog niet teveel.