Traditiegetrouw trekt op 11 november de grote Super Sint Maarten optocht weer door de Indische Buurt. Vanaf het Ambonplein start een groep bontgekleurde mensen met zelfgemaakte lampions en lichtsculpturen. Ook de prachtig verlichte paradebeesten van Pretvormer zijn er natuurlijk weer bij, en ook heel veel muziek van onder andere Ritmo Percussion, Baque Flamingo, de ACCU Fanfare, Bijlmer Fanfare, Luk Hop Moon en vele anderen.

In de Indische Buurt wordt Sint Maarten gevierd zoals het ooit begonnen is: als een feest van samen delen. Samen leven we in deze buurt, samen delen we het licht, en samen delen we het plezier. Kinderen kunnen voorafgaand aan de optocht zelf natuurlijk langs de deuren om te zingen en snoepjes op te halen, om daarna met heel veel buurtgenoten mee te swingen in de dertiende editie van de optocht. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. Verzamelen om 18.45 uur op het Ambonplein. De lichtjesoptocht eindigt om 20.00 uur ook weer met een eindshow op het Ambonplein.

In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan muziek, lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

Er is nog plek voor optochtbegeleiders (meelopen in een geel hesje en de veiligheid in de gaten houden) kostuum/sculptuur makers, bouwers, flyeraars, muzikanten, regelaars, schminkers. Zo is er op maandag 6 november om 19.30 uur muziek instuderen voor drummers en blaasinstrumenten, Commandantswoning Marineterrein, Kattenburgerstraat 5. Op dinsdag 7 november om 20.00 uur muziek instuderen voor drummers en blaasinstrumenten in het Repetitielokaal van de Bijlmerfanfare, Kruitbergstraat 18. Alle workshops zijn gratis toegankelijk! Graag aanmelden voor de workshops en meer info contact opnemen via [email protected]

Check www.facebook.com/SuperSintMaarten