Home Overzicht Linnaeusschool sluit door gebrek aan leerlingen

Linnaeusschool sluit door gebrek aan leerlingen

0

Opnieuw sluit een school in Oost. Eind van het schooljaar moet nu ook de Linnaeusschool in de Derde Oosterparkstraat de deuren sluiten. De ouders zijn geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst.

Volgens het bestuur van de school, de Staij, is het gebrek aan leerlingen en leraren reden voor de sluiting. Het aantal leerlingen van de Linnaeusschool is gedaald tot 76 en daardoor is het ook steeds lastiger om leraren te vinden. Volgens het schoolbestuur kan zij daarmee de kwaliteit van het onderwijs niet garanderen.

De ouders kunnen de komende weken een andere school kiezen. Medio april is bekend of er plek op de school van hun keuze is. Kinderen die nu in groep zeven zitten kunnen in principe als klas bij elkaar blijven. Dan moeten wel de ouders daarmee akkoord gaan. Het laatste schooljaar kunnen zij dan op basisschool De Kraal doorbrengen.

De Linnaeusschool is niet de eerste school in Oost die moet sluiten. Eerder ging basisschool de Waaier op het Obiplein dicht. Ook basisschool Olympus op IJburg stopt met ingang van komend schooljaar. In alle gevallen is het gebrek aan leerlingen en leraren de reden.