Home Overzicht Live performances en lichtshows cultuurschip ‘Lorin’ op Javakade

Live performances en lichtshows cultuurschip ‘Lorin’ op Javakade

0

De Zwitserse, excentrieke kunstenares Anmari Mëtsa Yabi Wili vaart in augustus met haar opvallende cultuurschip ‘Lorin’ over de  Amsterdamse wateren. Vanaf het dek geeft ze bijzondere live performances en lichtshows, te zien vanaf de kade. Als ze met haar bonte gezelschap van artiesten en muzikanten aanmeert, kun je haar drijvende atelier bewonderen en genieten van tentoonstellingen, concerten en kunstevenementen.

Het publiek wordt na zonsondergang getrakteerd op een onvergetelijk spektakel, te zien vanaf de kade. De voormalige laadruimte van het schip is door Anmari omgedoopt tot ‘Cargo Space Gallery’, waar ‘Cargo Space Concerts’ worden gegeven, met optredens van pianoduo’s en kunstzinnige, minimalistische muziek met veel improvisatie. Daarnaast is er in de boot een geluid en visuele installatie te bewonderen door Anmari en Adrian Laugsch. Anmari’s muziek, optredens en kunstwerken zijn normaal gesproken in culturele centra van Europa, India en Noord- en Zuid-Amerika te zien. Enkele werken zijn tijdens Lorin’s Promenade op het schip te bewonderen en te koop.

Kunstenaar Anmari Metsa Yabi Wili is pianist, componist, beeldend kunstenares en performer. Samen met haar internationale groep van getalenteerde artiesten en muzikanten presenteert ze spektakels van licht, muziek, geluid en magie. Op het scheepsdek van de Lorin worden tijdens de vaart live performances gegeven die te zien zijn vanaf de kade. De performance vaart langs de IJhaven, Jan Schaeferbrug, Eye, NDSM, Houthaven, Stenen Hoofd, IJdok, Centraal Station, De Ruijterkade en Javakade.

Speciaal gecomponeerd voor de Lorin is er live muziek, een sopraan, en een verteller. Het samenspel van licht, muziek, zang en verhaal, maakt de Lorin een indrukwekkende levende sculptuur die zich langzaam een weg door het donkere water baant.

Lorin’s Promenade 2021 is een eerbetoon aan het legendarische Duits-Amerikaanse illusionisten-duo Siegfried & Roy. De carrière van deze bijzondere showmannen spande meer dan veertig jaar waarin zij circusliefhebbers betoverden met hun charisma en hun bijna bovennatuurlijke illusionistische voorstellingen. Anmari en haar artiesten gebruiken de theatrale magie van Siegfried & Roy als inspiratiebron voor hun voorstellingen.

Cultuurschip Lorin legt aan bij de Javakade tegenover nummer 500.

Van 14 tot en met 16 augustus van 14.00 tot 18:00 uur met Cargo Space Gallery & Vernissage en Sound & Visual Installation. Op 14 augustus is er van 22.15 tot 21.00 uur een performance vaart. Op 15 en 16 augustus is er om 20.00 uur een concert.