In het Volkshotel vindt op 2 april een klein en origineel muziekfestival plaats: Live Resort. Door het hele gebouw, negen verdiepingen, zijn er dan optredens van opkomende muzikanten. Dit is niet alleen een kans om kennis te maken met nieuwe muziek, maar ook om door het iconische gebouw te dwalen. Oscar Smit van oost-online sprak met Tijs Bullock, pr-man van Volkshotel.

Oscar Smit

Live Resort is een laagdrempelig festival dat je niet alleen laat kennismaken met het Volkshotel maar tegelijkertijd ook met nieuwe en opkomende muzikanten. Volkshotel-persvoorlichter Tijs Bullock praat heel enthousiast over het komende gebeuren: ‘Als Amsterdammer slaap je niet vaak in een Amsterdams hotel. Je komt niet verder dan de publieke ruimte, dus hoe leuk is het als je een keer de kamerdeur kunt opentrekken en zien dat daar iets gebeurt.’

Op 2 april is tussen 15.00 en 22.00 uur het hotel van de kelder tot en met het dak, negen verdiepingen, open. Je kunt op expeditie door het hele gebouw. Op ieder verdieping is iets te doen. Het programma kwam tot stand met een aantal partners: bioscoop Cinetol, de Amsterdamse muziekorganisatie GRAP, de Volkshotel broedplaats VKG en tenslotte twee poppodia van buiten Amsterdam: EKKO uit Utrecht en het Haarlemse Patronaat. Ze hebben allemaal een deel van het gebouw, meestal een verdieping, toegewezen gekregen dat ze mochten programmeren. ‘Hiervoor hebben we de wat grotere hotelkamers uitgezocht. Maar die zijn toch klein genoeg om dicht op de muzikanten te kunnen zitten. Omdat er niet al te veel publiek in een kamer kan, spelen sommige acts meerdere keer.’ De kamers zijn voor een kleiner publiek, hier zal ook nauwelijks versterkt gespeeld worden, dat zal op andere plaatsen, zoals in de kelder, gebeuren.

Naast optredens is er ook een markt door heel het gebouw. Hier kun je merchandise verwachten, maar ook vintage bandshirts en is vinyl te koop. Tevens is er een diashow van de concertfotograaf Jao MB Costa verbonden aan onder andere Paradiso. Het hoofdstedelijke label Excelsior Records is ook aanwezig met een vinylstand en hun DJ-team doet in Werkplaats een aantal Dj-sets.

Als je nu Volkshotel binnenkomt staat in de lobby een oud televisietoestel opgesteld met een koptelefoon. Hierop kun je alvast kijken en luisteren naar de acts die gaan optreden op 2 april. Zoals bijvoorbeeld de Utrechtse coldwave en hardcore band Daisy Daisy, de al iets oudere band Gumbo Kings met hun ruige bluesy rock ’n roll, de jonge band Yodel Queen die zegt post yodel schlagerpunk te spelen of alternative hiphop van Keenan Mundane. GRAP, de organisatie ter promotie van Amsterdamse popmuziek, zorgt voor de wat gewonere popacts als het sunshine pop-duo The Sunset Society of de electropop-zangeres Jolene.

Volkshotel  is een eigentijds hotel aan de Wibaustraat, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van De Volkskrant. Het gebouw had vroeger als bijnaam de Witte Zwaan en gold bij de opening in 1965 als het modernste krantenkantoor van het land. In 2014 werd het na een verbouwing opgeleverd als Volkshotel. Naast het hotel, alleen toegankelijk voor gasten, zitten in het gebouw ook een aantal openbare zaken zoals op de begane grond het café plus een grote hoeveelheid werkplekken. Op het dak vindt je restaurant Canvas, met terras en mooi uitzicht. In de kelder zit club Doka waar je tot laat uit kunt gaan.

Live Resort Spotify playlist