Home Oostelijk Havengebied Lloyd Hotel krijgt nieuwe exploitant

Lloyd Hotel krijgt nieuwe exploitant

0

Het Amsterdamse Lloyd Hotel krijgt opnieuw een nieuwe exploitant. Dat is de Britse hotelgroep The Hoxton. Het Rijksmonument wordt nu fors verbouwd en krijgt er negentien hotelkamers bij. Het gebouw is sinds 2019 in handen van de Amerikaanse investeerder Cedar Capital die zich richt op de hotelindustrie.

Het Lloydgebouw aan de Oostelijke Handelskade is in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd (KHL) gebouwd en in 1921 geopend. Na gebruik als landverhuizershotel, vluchtelingenopvang, huis van bewaring, jeugdgevangenis en verzamelgebouw van kunstenaarsateliers, doet het sinds 2004 weer dienst als hotel. Het gebouw is 2001 een rijksmonument.

In 2004 kwam het Lloyd Hotel n handen van woningcorporatie De Key. Na de aangescherpte overheidsregels voor commerciële activiteiten van wooncorporaties moest De Key het gebouw afstoten. Evenementenorganisator Rocco Veenboer kocht in 2016 het gebouw voor 18 miljoen euro. In 2018 kreeg hij voor 12 miljoen ook de exploitatie van het hotel in handen. Nu komt de exploitatie in handen van de Britse designhotelketen The Hoxton.

Het hotel heropent rond mei 2023 en heet dan The Hoxton, Lloyd.