Home Overzicht Louis van Gaal wil graag gezien worden door jeugdspelers van z’n oude...

Louis van Gaal wil graag gezien worden door jeugdspelers van z’n oude club

0

Bondscoach Louis van Gaal gaf gisteren een korte training bij zijn oude club s.v. De Meer in de Watergraafsmeer. Hij is ambassadeur van een project dat sportclubs steunt die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn gekomen.

Tijdens zijn bezoek aan s.v. De Meer gaat Van Gaal met veel plezier op de foto met de jeugdspelers. Ter afsluiting van zijn bezoek geeft hij een korte instructie. Hierbij laat hij ook zijn pedagogische kant zien. Een speler die even niet oplet, moet hem wel aankijken. ‘Dat is normaal. Ik ben hier voor jullie gekomen.’ De kinderen weten het naar waarde in te schatten en beginnen vol enthousiasme aan de oefeningen die een net zo enthousiaste Van Gaal ze laat doen. De bondscoach zet zich vaker in voor de jeugd. Dit voorjaar gaf hij een masterclass aan tien daarvoor geselecteerde jeugdspelers.

Van Gaal, opgegroeid in Oost, begon begon op zijn negende bij de club. Hij kwam altijd alleen op de fiets en stond bekend als eigenwijs, fanatiek en zeer ambitieus. Met een brede lach vertelt de coach dat wedstrijden waarin hij niet scoorde vrijwel niet voorkwamen. Verlies kon hij moeilijk verkroppen, hij zou daar na de wedstrijd thuis weleens om huilen.

Zijn inzet en talent werden al snel opgemerkt door de club, die hem in een hoger team plaatste. Met het B1-team van s.v. De Meer versloeg hij het B4-elftal van Ajax met 1-9. Van Gaal maakte zeven goals. Op zijn twintigste gaat hij bij Ajax spelen. Voordat hij professioneel voetballer wordt, is Van Gaal gymleraar. Als voetballer, trainer en coach wint hij veel internationale prijzen. Van Gaal staat vermeld op erelijsten. Onlangs won het Nederlands voetbalelftal onder zijn leiding met 6-1 van Turkije.