In de nieuwe voorstelling SCUSZA van het Magic Circus lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Plots is er een nieuwe wereld waarin ballen rondvliegen, stoelen zoveel meer zijn dan zitobjecten en waar haarhangjongeren chillen in de nok van het circus. Magic Circus biedt eindelijk een modern circus dat ook leuk is voor kinderen. Live entertainment waar studenten een avondje chillen en zich vergapen aan acrobaten, waar grootouders meelachen met hun (klein)kinderen en waar taal geen barrière vormt om te genieten. 

De intimiteit van de Magic Dome circustent zorgt dat publiek en artiesten elkaar niet kwijt raken. Zelfs op de achterste rij zit je met je neus nog bovenop deze unieke missing-link tussen traditioneel circus en elitair ‘nieuw’ circus.

Pijl en boog schieten met je voeten, publiek dat blijkt te kunnen zweven. Magic Circus laat zien dat je met naastenliefde en groepsgeest verder komt. De artiesten lopen al letterlijk en figuurlijk op hun tenen terwijl ze artistieke hoogstandjes vertonen om niet op lange tenen te trappen. Het circus houdt de maatschappij een spiegel voor en dat is soms confronterend. Maar SCUSZA inspireert tot een minder egoïstisch leven samen en ook dat is de magie van het Magic Circus.

Vanaf 20 mei geeft het Magic Circus voorstellingen op drie plaatsen in Oost. Het Amsterdams Stadscircus is van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 mei op het IJburgse Joris Ivensplein, van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 mei in het Oosterpark bij de muziekkoepel en vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni op de Radioweg in de Watergraafsmeer.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl. In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen. Voorstellingen zijn om 16.00 uur. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 14 jaar met een geldige Stadpas Amsterdam kunnen samen met één begeleider voor slechts  1 euro p.p. de voorstelling bijwonen.

Foto’s Piet-Hein Out