Home Overzicht Marathon zet op 16 oktober Oost weer op z’n kop

Marathon zet op 16 oktober Oost weer op z’n kop

0

Het grootste sportevenement waar Oost mee te maken heeft, is ongetwijfeld de Amsterdam Marathon. Op zondag 16 oktober passeren ruim 40.000 lopers onder meer het parcours door het oostelijk deel van deel stad. Onder hen weer veel deelnemers uit de buurt. Moedig ze aan!

Het parcours van de Marathon groot voor een groot deel door Oost. Dat is al dagen tevoren te zien aan de dranghekken die klaar staan om straten af te sluiten en publiek van het parcours te houden. Veel straten worden al vanaf 07.00 uur afgesloten. Op de kaart onderin dit bericht is te zien om welke straten het gaat. De totale route van de marathon is maar liefst 42 kilometer en 195 meter lang en loopt dwars door de stad en langs de Amstel naar Ouderkerk en terug. Om de marathon veilig te houden staan er 11.000 hekken op het parcours en zijn er rond de 600 verkeersregelaars. Het parcours van de halve marathon, de grootste van Nederland, is voor een deel gelijk aan dat van de hele marathon.

Mini-Marathon

Ook dit jaar is er weer de populaire Echo Mini-Marathon van 1 kilometer voor kinderen uit de buurt. Deze kilometerloop voor kinderen tot en met 12 jaar wordt in Oost gehouden op de Radioweg bij het Galileïplantsoen. Inschrijven kan ter plekke vanaf 9.00 uur, de warming-up is om 10.15 en het startschot om 10.30 uur. De kosten zijn 1 euro per deelnemer. De hele opbrengst komt ten goede aan het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Na afloop kunnen de kinderen meteen de Nederlandse en Internationale toppers van de Amsterdam Marathon aanmoedigen.

Langs het parcours kun je aanmoedigen en het spektakel langs zien lopen. Maar de marathon is ook live te volgen op Eurosport 1 van 09.25 tot 12.00 uur, op NH en AT5 en op Ziggo Sport. Daarnaast besteedt ook NOS Studio Sport aandacht aan het sportevenement. Je bent dan niet de enige die kijkt. Wereldwijd is de TCS Amsterdam Marathon te zien bij 120 tot 190 miljoen huishoudens in 190 landen, met live uitzendingen in Europa, Afrika, USA, Brazilië, China en een groot gedeelte van Azië en Australië.