Home Lezen en schrijven Marjolein Moorman in gesprek met Hedy d’Ancona over ‘Rood in Wassenaar’

Marjolein Moorman in gesprek met Hedy d’Ancona over ‘Rood in Wassenaar’

0

Gelijke kansen en beter onderwijs zijn de thema’s van het boek Rood in Wassenaar van wethouder Marjolein Moorman. Op zondag 27 februari gaat zij in gesprek daarover in gesprek met oud-politica Hedy d’Ancona bij IJburg Boeken.

Het boek Rood in Wassenaar van Marjolein Moorman is het persoonlijke en openhartige verhaal van een bevlogen politicus voor wie het persoonlijke politiek is. Moorman is bekend van de tv-serie Klassen.

In Rood in Wassenaar deelt Marjolein Moorman haar ervaringen en visie. Ze biedt een perspectief waarin gelijkwaardigheid en kansengelijkheid centraal staan. En hoop, in een tijd dat wantrouwen en cynisme de politiek beheersen.

Het gesprek van Marjolein Moorman en Hedy d’Ancona is op 27 februari van 15.00  uur bij IJburg Boeken, IJburglaan 561. Vrije toegang, maar wel graag aanmelden via [email protected]

Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Ze hebben het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar beide ouders, waarna ze samen met haar twee jongere broers een financiële schuld erft. Het zijn vormende ervaringen in haar leven.

In 2003 promoveert ze in de communicatiewetenschap en daarna werkt ze aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 stapt ze over naar de politiek: ze wordt raadslid en voorzitter van de Amsterdamse PvdA-fractie. Sinds 2018 is ze wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering.

In deze rol maakt ze zich sterk voor gelijke kansen en beter onderwijs. Ze ziet de kloof in de samenleving toenemen doordat succes steeds vaker als eigen keuze wordt gezien. Dat maakt van ons onderwijs een wedstrijd van winnaars en verliezers.