Martin Melchers schreef met Merel Westrik ‘In de bosjes’

0

In de bosjes met Merel Westrik en Martin Melchers is een boek over hun liefde. Hun liefde voor de wilde natuur in die prachtige stad Amsterdam, waar flora en fauna bloeien, groeien en blijven boeien.

Een liefde waarvan ze getuigen in korte puntige stukjes over hun ervaringen van jaren  samen op avontuur zijn, de paden op, de lanen in, vaak langs de rafelranden, op onverwachte en voor de hand liggende plekken, in weer en wind, overal en nergens, en dat allemaal in onze zo geliefde  metropool.

Voor de ware natuurvorser en voor wie goed oplet en er een oog voor heeft  is er vlakbij een enorme rijkdom te ontdekken, daarvoor hoef je niet naar verre buitenlanden af te reizen en helse ontberingen te doorstaan, om je heen kijken in de mooiste stad ter wereld, wat Amsterdam vanzelfsprekend is, volstaat.

Om de hoek  is een verbluffende weelde, rijkdom en diversiteit aan natuur, zo bewijst  dit boek. Hulde voor de gedrevenheid en doorzettingsvermogen van Merel en Martin  en felicitaties met het wonderschone en uiterst leesbare resultaat.