Nieuw in Oost? Met de buurtgids je nieuwe buurt ontdekken

0

De Buurtgids wil dat mensen zich snel thuis voelen in hun buurt. Om dit te bereiken zijn er rondleidingen waarin je op pad gaat met een buurtgids. In verschillende delen van Oost zijn er nu buurtgidsen actief. Eind augustus gaan de tours weer van start.

T

Tijdens de buurttours van Buurtgids loop je langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven. Hierbij worden verhalen verteld, wordt er praktische informatie uitgewisseld, en is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen over jouw buurt. Dus ben je nieuw in de buurt? Klik op buurten en je vindt de exacte data.

‘Al sinds 2017 worden bewoners van verschillende buurten in Amsterdam rondgeleid. Deelnemers hebben nieuwe plekken en initiatieven kunnen ontdekken en lieten ons weten ook erg gelukkig te zijn met de nieuwe contacten die zijn ontstaan’, aldus Annemarie van der Veen, bedenker van Buurtgids.

Deelnemer Bart is blij: ‘Ik kwam erachter dat Eddy ook net uit Groningen naar de buurt is verhuisd om te studeren in Amsterdam. We gaan binnenkort samen een biertje drinken.’

Buurtgidsen geven deze rondleidingen door de buurt. Dit zijn nieuwsgierige bewoners van de wijk die hun enthousiasme over de buurt graag delen. Buurtgidsen stellen zelf de tour samen: bewoners van de buurt zelf weten immers het beste wat er in zo’n tour moet langskomen.

Nieuwe bewoners van de Dapperbuurt, Indische buurt, Transvaalbuurt, Oostpoort, IJburg en het Oostelijk Havengebied ontvingen een uitnodiging van de gemeente waarin staat  hoe zij zich kunnen aanmelden voor een tour. Woon je al langer in de buurt, maar wil je toch graag meelopen met een tour? Neem dan contact op met [email protected] of 0681140144.

Maak alvast een wandeling mee. Videomaker Lyk Burggraaff van oo-tv ging mee met de buurtgids op IJburg.

Check www.buurtgids.nl