Home Overzicht Met de productie ‘Oscar’ viert Koninklijk Theater Carré het 135-jarig bestaan

Met de productie ‘Oscar’ viert Koninklijk Theater Carré het 135-jarig bestaan

0

Met maar liefst achttien voorstellingen van Oscar viert Koninklijk Theater Carré in september haar 135-jarig bestaan. Het wordt een grootse productie in de geest van Oscar Carré waar dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun op geheel eigen manier versmelten.

Choreograaf Ed Wubbe laat zich inspireren door Oscars visionaire blik en zijn kleurrijke en dramatische leven. De filmische, emotionele nummers van Blaudzun vormen de ideale score voor Nederlands oudste dansgezelschap dat zijn allereerste theateroptreden in 1946 in Carré gaf.

Met Oscar viert Koninklijk Theater Carré haar 135-jarig bestaan. Oscar wordt een grootse productie ivan Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in Oscar op geheel eigen wijze samen.

De sterdanseres van Scapino, Bonnie Doets, maakt van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van het danstoneel. Na een volprezen carrière van 30 jaar. Ook voor choreograaf Ed Wubbe is Oscar zijn laatste grote première. Op zijn verzoek heeft Blaudzun speciaal voor deze voorstelling twee nieuwe nummers gecomponeerd.

Kaarten carre.nl