Home Overzicht Twee openbare AED’s langs de Wibautstraat

Twee openbare AED’s langs de Wibautstraat

0

Bij Capital C aan het Weesperplein en het Volkshotel aan de Wibautstraat is in de opebare ruimte een Aed, opgehangen. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Het is een initiatief van de Knowledge Mile, de community van bedrijven en organisaties tussen het Amstelplein en de Stopera, om de buurt veiliger te maken.

Hoewel er veel AED’s binnen de vele panden op de Knowledge Mile aanwezig zijn, waren er geen AED’s in het openbaar die 24/7 uur per dag te bereiken waren. Daarom besloot de Knowlidge Mile om twee AED’s op te hangen om de buurt veiliger te maken. De AED’s zijn al aangemeld bij de Hartstichting voor de dekking en bij Hartslag voor inzet burgerhulp.

Een automatische externe defibrillator of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Als de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het gestoorde hartritme laten stoppen.