Home Overzicht Met ‘Key to Q’ biedt Q-Factory artiesten en bands een podium

Met ‘Key to Q’ biedt Q-Factory artiesten en bands een podium

0

Meters maken is voor muzikanten lastig in Covid tijden. Repetitieruimtes zijn gesloten en als die straks weer open zijn is er weinig om voor te repeteren: op een podium staan zit er voorlopig niet in. Toch wil Q-Factory zich blijven richten op wat er binnenkort wél mogelijk is en de bands en artiesten die staan te trappelen om het podium op te klimmen hierin te faciliteren.

Met de beschikking over de kleine zaal heeft Q-Factory de mogelijkheid om een laagdrempelige optie aan te bieden om live te spelen voor een publiek en de nodige ervaring op te doen.

Vanaf 5 maart begint de Q-Factory daarom met een nieuwe avond: Key to Q. Naast de volledige beschikking over het podium en geluidssysteem zijn ook een geluidstechnicus en stagemanager inbegrepen. Gewoon om weer eens lekker te spelen voor het op dat moment maximale aantal toegestane publiek dat gratis toegang heeft.

De aankondiging op social media van Key to Q zorgde voor zo veel aanmeldingen dat besloten is er niet een eenmalige avond op 5 maart van te maken maar een terugkerende avond, wellicht op termijn zelfs wekelijks.

Bands en artiesten binnen alle genres kunnen zich aanmelden om de spreekwoordelijke sleutel tot de kleine zaal te krijgen. Aan het einde van de avond krijgen ze ook nog de gespeelde set professioneel opgenomen mee naar huis.

Niet alleen krijgen ze de sleutels tot de zaal en alle hulp van professionals, maar helpt Key Music met het ter beschikking stellen aan goodies aan deelnemende acts.

Q-Factory hoopt met deze avonden bands en artiesten die in een kleine setting willen spelen de optie te geven om dit te realiseren. Kevin Benet van Q-Factory: ‘De mogelijkheden tot het opdoen van podiumervaring en alles wat hierbij komt kijken is de afgelopen periode uiteraard minimaal geweest. Binnen de op dat moment geldende maatregelen willen we bands en artiesten helpen om deze ervaring op te doen. We maken ruimte voor deze ontwikkeling en geven meteen een boost aan het Amsterdamse live circuit.’

Aanmelden artiesten/acts | [email protected]