Home Groen Met nieuw ontwerp moet Diemerpark beter passen bij wensen bewoners

Met nieuw ontwerp moet Diemerpark beter passen bij wensen bewoners

1

Het aantal bewoners op IJburg neemt de komende jaren sterk toe. Daarmee maken ook steeds meer mensen gebruik van het Diemerpark. Voor stadsdeel Oost is dat aanleiding om een nieuw ontwerp voor het park te maken. Het park moet straks beter passen bij de huidige wensen van de bewoners. In drie bijeenkomsten wil het stadsdeel te weten komen welke die ideeën zijn.

Het Diemerpark is in korte tijd een gewilde plek geworden. De voormalige vuilstortplaats is nu een ecologisch bijzonder park met een onderscheidende natuurwaarde voor onder andere vogelaars. Daarnaast is het een verbindingsroute tussen IJburg en Diemen. Er zijn twee grote sportclubs, hockeyclub AHC IJburg en voetbalclub AFC IJburg, een stadsstrand, er wordt gewandeld, gefietst en er worden honden uitgelaten. Ook moet de natuur beter worden beschermd. Om te zorgen voor een goede balans tussen natuur een recreatie wordt het Diemerpark vernieuwd.

Aan de hand van drie themasessies wil het stadsdeel ideeën van bewoners leren kennen om zo samen een nieuw ontwerp voor het Diemerpark te ontwikkelen. De sessies zijn verdeeld in drie belangrijke thema’s: de natuurstrook langs het Amsterdam-Rijnkanaal (de ARK-zone), de sportvelden en het Oostelijke gedeelte van het park inclusief de Zandheuvel. Tot slot zal er ook een slotsessie plaats vinden. De input die is opgehaald uit de themasessies worden in de slotsessie besproken en er wordt een aanzet gemaakt tot één plan.

Stadsdeelbestuurder Ivar Manuel vindt dat het vernieuwen van het Diemerpark een mooie kans biedt om samen met bewoners na te denken over het verbeteren van de sportvoorzieningen, de bescherming van de ARK-zone en het zoeken naar een balans tussen natuur en recreatie in de rest van het park. ‘Ik nodig bewoners dan ook van harte uit om mee te denken bij de themabijeenkomsten.’

Check amsterdam.nl.

Themabijeenkomsten

Themabijeenkomst ARK-zone
op donderdag 13 februari van  18.30 tot 21.00 uur in het IJburgcollege, Pampuslaan 1, Theaterzaal begane grond.

Themabijeenkomst Heuvel
op dinsdag 3 maart van 18.30 tot 21.00 uur in het IJburgcollege, Pampuslaan 1, Leerplein begae grond.

Themabijeenkomst Sport
op donderdag 16 april van 18.30 tot 21.00 uur in het IJburgcollege, Pampuslaan 1, Theaterzaal begane grond

Slotbijeenkomst
op dinsdag 19 mei van 18.30 tot 21.00 uur. De locatie: wordt later bekend gemaakt. Zie de agenda van oost-online

 

1 REACTIE

  1. Onder het mom van dat het park “beter moet passen bij de huidige wensen van de bewoners” wil de gemeente het aantal plastic sportvelden in het Diemerpark uitbreiden.
    Dat is niet in overeenstemming met de huidige wensen van de bewoners. Sportvelden kunnen veel beter op de nieuwe eilanden worden aangelegd, bijvoorbeeld op het Strandeiland. Daar zijn volop mogelijkheden, en kan de bereikbaarheid voor auto’s veel beter geregeld worden.