Home Overzicht Mezrab verhalenavond met Twilight Stories in het museum

Mezrab verhalenavond met Twilight Stories in het museum

0

De storytellers van Mezrab vertellen hun verhalen tussen de schilderijen van Sarah Grothus in de grote zaal van Museum Tot Zover. Op zaterdagavond 12 maart nemen ze je mee naar andere werelden, zoals ook de expositie Schemering doet. Geluidskunstenaar Hans van Koolwijk zorgt voor een stemmige muzikale sfeer.

Mezrab is een Amsterdams platform voor storytelling en weet als geen ander luisteraars te betoveren. Bij hen komen verhalen uit alle windrichtingen samen in een intieme en ontspannen sfeer, dit maal op locatie bij Museum Tot Zover. De visuele drempelwereld die Sarah Grothus oproept gaat niet zozeer om mystiek, dan wel om een wereld waar figuren zich niet thuis voelen of onbestemd ronddolen. Hoe manifesteert deze fantasie van de (dag)droom zich in de verhalen van de Mezrab storytellers?

Moderator van de avond is Sahand Sahebdivani (1980), de Nederlandse meesterverteller van Iraanse komaf. Hij neemt je mee in zijn droomwereld samen met drie andere verhalervertellers. Op deze avond zal Hans van Koolwijk de storytellers van Mezrab begeleiden. Hans werkt sinds 1989 als geluidskunstenaar, ontwerper en componist/performer. Hij ervaart geluid als een bijna tastbaar materiaal en werkt ermee zoals een schilder met verf. Als kunstenaar heeft hij altijd de behoefte gevoeld om geluid als beeld te visualiseren: geluid te maken dat je kan zien.

Mezrab van Sahand Sahebdivani organiseert vertelavonden op de eigen locatie aan de Veemkade. In 2020 won hij de Amsterdamprijs voor de kunst.

Twilight Stories, een muzikale verhalenavond, Museum Tot Zover, Kruislaan 124.
Op zaterdag 12 maart van 20.00 tot 22.00 uur. Deuren open om 19.15 uur. Een kaartje kost € 12,50. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt tot 40 personen.

Geluidskunstenaar Hans van Koolwijk.