Home Overzicht Mick Jagger voor concert van Amstel Hotel naar ArenA, maar positief getest...

Mick Jagger voor concert van Amstel Hotel naar ArenA, maar positief getest op corona

0

Mick Jagger verliet vanmiddag het Amstel Hotel op weg naar de Johan Cruijf Arena, maar vlak voor het concert werd hij positief getest op corona. Daardoor kon het concert niet doorgaan en werd geannuleerd. Het misschien zou weleens het laatste concert van de Rolling Stones in Nederland zijnmet de inmiddels 78-jarige Mick Jagger.

Thomas Claassen

Soms zijn er van die dagen dat je met je neus in de boter valt. De zon schijnt, mensen groeten je op straat, stralende gezichten. Kortom, de wereld lacht je toe. Vandaag is zo’n dag. Uw verslaggever loopt in een heerlijke namiddagzon van station Amstel langs de rivier naar het centrum als hij in de verte, voor het Amstelhotel, een menigte ziet staan. Daar zal een weledelgestrenge heer of dame te gast zijn. Een jongen op de fiets roept: ‘Joe Biden is hier.’

Al gauw wordt het me duidelijk: de Rolling Stones treden op in de Arena en de band overnacht in het Amstelhotel. ‘Wie?’, vraagt een dochter aan haar oplettende moeder. ‘De Rolling Stones lieverd, een band uit mamma’s jeugd.’ Het kind kijkt verveeld en ostentatief weg in andere richting. Een gesjeesde fietser schreeuwt ‘holy shit, de Stones. It’s just a shot away!’ Een hotelgast leunt uit het raam van zijn kamer en filmt de ontstane commotie gelaten.

De menigte zwelt aan en bij elke openslaande deur veert het publiek op en wordt reikhalzend uitgekeken naar de helden van weleer. Een man in het publiek maakt een foto van een andere toeschouwer. Het is Michiel Romeyn, ook hij staat te wachten op wat komen gaat. Het gaat er overigens rustig aan toe, geen dranghekken of opgefokte lieden. Een man met een opengeslagen fotoboek, ik meen Anton Corbijn te lezen op de kaft, wacht met smart , en waarschijnlijk tegen beter weten in, op een handtekening.

Ophef, daar komt iemand naar buiten. Nee, geen bandlid, maar een dame op leeftijd in zwart leer. Een concubine van Mick? Een man met een Jack Nicholsonachtige uitstraling haalt herinneringen op aan de band. Over Rubinstein, die nog nooit van de Stones had gehoord, maar wel een klus voor ze moest doen. Ook weet de man te vertellen dat ze al eerder in het Amstelhotel sliepen. Een groepje pubers probeert de menigte op het verkeerde been te zetten. ‘Kijk daar, hij hangt uit het raam.’ Hun grap mist overtuiging en al snel taaien ze af. Ze willen niet wachten op een oude man.

Rond 16.47 uur komt Mick Jagger naar buiten in geruite blouse met zonnebril, een donkere pet en lichte sjaal. De camera’s en mobieltjes gaan in de lucht. Jagger zwaait een paar seconden en stapt in de zwarte bolide die hem onder begeleiding van agenten per motor naar de Arena brengen. Het tafereel duurt niet langer dan een minuut. Een vrouw steekt haar blijdschap niet onder stoelen of banken. ‘Ik hem ‘m. Daar zal ik leuke reacties op krijgen van vrienden.’

De menigte druipt af. Ik vraag de man met het Jack Nicholsonhoofd of hij Jagger heeft gefotografeerd. ‘Ja, volgens mij staat ie er wel op. De anderen zullen wel in Hotel De L’Europe zitten. Of ik er vanavond naar toe ga? Welnee. Daar betaal je tussen de honderdvijftig en driehonderd euro voor. Dat is gekkenwerk.’ Even twijfel ik of ik geen kaarten moeten halen voor vanavond. Het zal immers een van de laatste keren zijn dat de Stones in Nederland optreden. Anderhalf uur later verschijnt het bericht dat het concert is afgelast vanwege een coronabesmetting van Jagger. Hij zag er al wat pips uit, vindt u ook niet?