Home Duurzaam Milieu-alarm op de Pythonbrug

Milieu-alarm op de Pythonbrug

0

Ruim 35.000 mensen in heel Nederland sloegen zondag alarm over de klimaatcrisis. Zo klonk het Klimaatalarm voor een groener en eerlijker klimaatbeleid massaal en luid in het hele land. In het Oostelijk Havengebied werd op de Pythonbrug met veel lawaai en een spandoek alarm geslagen.

Foto Will de Jong

Overal in het land klonk om 15.00 uur het Klimaatalarm. Een brede groep mensen met verschillende achtergronden vroeg zo vlak voor de verkiezingen aandacht voor de klimaatcrisis en de noodzaak van een eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid. Boeren, werknemers, wetenschappers, mensenrechtenactivisten, mensen uit de zorg, grootouders, ondernemers, leerlingen, scholieren en studenten deden mee. Ook klonk in het hele land klokgelui.

Dit luid klinkende beroep op de politiek werd mogelijk gemaakt door 45 lokale klimaatcoalities verspreid over het hele land. Vanwege corona was er niet één landelijke mars, maar werd het alarm op verschillende plekken in het land georganiseerd door lokale organisaties, die lokale klimaatcoalities hebben opgericht. In Amsterdam was het Westerpark aangewezen als locatie waar mocht worden gedemonstreerd. Daar waren 500 mensen welkom.