Home Overzicht Mishandeling conducteur op station Science Park onderwerp in ‘Bureau 020’

Mishandeling conducteur op station Science Park onderwerp in ‘Bureau 020’

0

Het programma ‘Bureau 20’ van AT5 besteedt aandacht aan de mishandeling op station Science Park van een NS-conducteur op zondag 27 februari. De verdachte is vermoedelijk minderjarig en wordt nu daarom in Bureau 020 onherkenbaar getoond. Hij krijgt twee weken de tijd om zich te melden. Doet hij dat niet, dan komt hij alsnog herkenbaar in beeld.

De conducteur controleert die avond de vervoersbewijzen tussen de stations Diemen en Science Park. Een groepje van drie jongens blijkt niet te hebben ingecheckt. De conducteur zegt dat ze een boete krijgen op Amsterdam Centraal en daar pas hun OV-kaarten terug kunnen krijgen. Tot die tijd houdt hij de kaarten bij zich.

Maar de jongens willen uitstappen op station Science Park en lopen achter de conducteur aan het perron op om hun OV-kaarten terug te krijgen. Die krijgen ze niet en dan haalt een van de drie jongens uit naar de conducteur. Dat doet hij daarna nog een keer, ook geeft hij de man een trap. De jongens gaan er vervolgens vandoor, de conducteur blijft beduusd en gewond achter.

De politie vraagt de verdachte zich te melden. Doet hij het niet dan worden de beelden over twee weken alsnog herkenbaar getoond. Heb je informatie, bel dan met 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.