Home Overzicht Moeder en dochter met Close Connections in de Bagagehal

Moeder en dochter met Close Connections in de Bagagehal

0
Marciana Timmermans | Hand-cut collage 2022

Close Connections is de titel van een duo-tentoonstelling in de Bagagehal van Bernadien Wels en Marciana Timmermans. Behalve het feit dat ze als moeder en dochter een nauwe band hebben, zijn er ook veel andere dingen die hen met elkaar verbinden.

Bernadien Wels maakt stoer en krachtig ruimtelijk werk, dat zowel bestaat uit vrijstaande beelden als wandobjecten. Marciana Timmermans maakt handmatig surrealistische collages, die ze digitaal uitvergroot naar grotere formaten op andere media dan papier.

Beide kunstenaars zijn fanatieke verzamelaars van de materialen die hen inspireren, en hun omvangrijke collecties zijn het belangrijkste uitgangspunt voor het maken van hun werk. Gevoelsmatig en improviserend werken, waarbij vooraf nog niet vaststaat wat het eindwerk zal gaan worden, is ook iets wat hen verbindt. Tijdens dit proces geven ze elkaar veel feedback, en zijn ze zowel elkaars grootste critici als fans.

De opening van de expositie in de Bagagehal van Loods 6 aan de KNSM-laan is op vrijdag 11 november om 17.00 uur met ‘Curated Trash Experience’ van Gogo Trash (Berlin).
Openingstijden zijn op 12 en 13 november en 16 tot en met 19 november van 12.00 tot 18.00 uur.