Home Overzicht Muis

Muis

0

Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn. Deze oude volkswijsheid, op velen van toepassing, schoot me te binnen toen ik las dat Artis een fokprogramma begint om de eikelmuis voor uitsterven te behoeden.

De eikelmuis. Klinkt niet echt als een sympathiek knaagdier. Muizen zijn immers de schrik van menige huisvrouw die bij het zien ervan gillend op tafel springt en worden al sinds jaar en dag als ongedierte bestreden. Daarom zijn er talloze bedrijven die hun geld verdienen met verdelging van deze onreine schepsels.

Zelf heb ik jarenlang geregeld gelogeerd in een inmiddels  gesloopte woning in de Oosterparkbuurt waar je in de nacht hordes muizen over het plafond heen en weer hoorde schieten.

Fijn dat dat pand tegen de vlakte ging. Er kwamen onbetaalbare koopwoningen voor terug. Zouden daar die muizen, hardnekkig als ze zijn de nieuwe bewoners ook weer het leven zuur maken?

Maar terug naar de eikelmuis. Die moet blijkbaar gered worden. Misschien is het gewoon  makkelijk scoren voor Artis en goedkoop succes, want muizen, die onreine diertjes,  planten zich als een dolle voort.

Ik prefereer echter eikels die in de boom hangen

en het is maar dat U het weet.