Home Overzicht Museum ’t Kromhout geeft een kijkje achter de schermen

Museum ’t Kromhout geeft een kijkje achter de schermen

0

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je ook bij Museum ’t Kromhout een kijkje achter de schermen nemen. Op zondag 3 oktober opent het de deuren voor jong en oud. In het fraai gelegen historische gebouw krijg je de kans kennis te maken met de werking en de techniek van oude verbrandingsmotoren. 

Vrijwel alle motoren zullen worden gestart en zijn dus in volledig operationeel te zien (en te horen). De vrijwilligers van het museum geven uitleg, beantwoorden vragen en zullen demonstraties verzorgen. Ook de jonge bezoekers worden niet vergeten. Speciaal voor hen zullen technische en natuurkundige experimenten worden georganiseerd. Voor de allerjongste bezoekers organiseert het museum een zoektocht en een knutselhoek.

Unieke collectie motoren in werking

Museum ’t Kromhout is te vinden aan het water van de Nieuwe vaart met de ingang aan de Hoogte Kadijk. Het is een gebied waar ooit vele kleine scheepswerven gevestigd waren, de bakermat van de nautische industrie in Amsterdam. Tot eind jaren 60 werden hier de legendarische Kromhoutmotoren gebouwd. In de indrukwekkende monumentale Oosthal vind je een boeiende presentatie van de geschiedenis en demonstraties van de historische, nog werkende Kromhoutmotoren. De imposante Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf.