Home Overzicht Muziekgebouw doet mee aan pilot ‘Testen voor Toegang’ met twee concerten

Muziekgebouw doet mee aan pilot ‘Testen voor Toegang’ met twee concerten

0

Muziekgebouw aan ’t IJ is een van de deelnemende podia in de pilot Testen voor Toegang. In het Muziekgebouw vinden op vrijdag 16 april en zaterdag 17 april om 19.30 uur concerten plaats in het kader van deze pilot. Ensemble Asko|Schönberg voert dan het werk Hoketus van Louis Andriessen uit, met visuals van Jaap Drupsteen.

Van 13 tot en met 21 april openen 43 podia hun deuren voor publiek. Alle deelnemende podia zijn aangesloten bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Bezoekers ondergaan op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Iedereen met een negatief testresultaat is welkom. De podia zorgen zo voor een veilig theater- of concertbezoek op 1,5 meter.

De kaartverkoop voor de twee pilotconcerten op vrijdag 16 april en zaterdag 17 april om 19.30 uur is inmiddels gestart. Kaarten kosten 25 euro inclusief een drankje.

Louis Andriessen  en Jaap Drupsteen

Het ongenadig hamerende dubbelkwintet Hoketus is een van de radicaalste stukken van Louis Andriessens, uit zijn doorbraaktijd in de jaren 70. Videokunstenaar en ontwerper Jaap Drupsteen maakte speciale grafische visuals bij Hoketus, die reageren op de tempo en dynamiek van het stuk. En ensemble in residence Asko|Schönberg, gepokt en gemazeld in Andriessens oeuvre, gooit de beuk erin.

Om toegang te krijgen tot een van de twee concerten is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar testenvoortoegang.nl voor alle verdere informatie over testen en om een afspraak in te plannen.