Home Overzicht Muziekgebouw opent terras voor concerten

Muziekgebouw opent terras voor concerten

0

Het grote terras aan het water van Muziekgebouw aan ’t IJ biedt deze zomer een uitweg uit de lockdown. Vanaf zaterdag 6 juni presenteert het Muziekgebouw in samenwerking met 4’33 grand café en de Meervaart drie zomermaanden lang op vrijdagavond en zaterdagavond optredens door verschillende musici en ensembles.

Musici missen het spelen voor publiek; het publiek mist de concerten. Onder de noemer Muziekgebouw Park – Live op het terras biedt deze serie terrasconcerten musici en publiek de kans om elkaar eindelijk weer te ontmoeten.

In juni, juli en augustus iedere vrijdag- en zaterdagavond terrasconcerten

Directeur Maarten van Boven van het Muziekgebouw: ‘Naar het zich laat aanzien viert Nederland zijn vakantie deze zomer grotendeels in eigen land. Na ruim twee maanden in een intelligente lockdown verlangen we naar ontspanning, bewegingsvrijheid, ontmoeting en herwaardering van alles wat ertoe doet: vrijheid, schoonheid, en inspiratie bijvoorbeeld. Met onze partners, onder wie de Meervaart, de Cello Biënnale, het Grachtenfestival en Dekmantel hosten we kleinschalige programma’s op het terras, waarin we een blik werpen op de toekomst. Zo bieden we voor alle Amsterdammers weer een lonkend perspectief.’

Uiteraard staat de veiligheid van publiek, musici en medewerkers voorop. Daarom is de capaciteit beperkt tot 140 mensen, geldt op en rond het terras een 1,5 meter protocol en is vooraf reserveren verplicht. Een concertticket kost 10 euro. Bij slecht weer is het mogelijk dat geplande optredens niet doorgaan of naar binnen worden verplaatst.

De optredens vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavond in juni, juli en augustus tussen 17 en 23 uur. Ensemble-in-residence Asko|Schönberg begint de reeks op zaterdag 6 juni met een muzikaal eerbetoon aan de jarige componist Louis Andriessen. Andere terrasconcerten bieden optredens van ensembles en musici als Nieuw Amsterdams Peil, Nederlands Blazers Ensemble, Pynarello, Liza Ferschtman en David Kweksilber. Ook gepland: een sneak preview van het Ud Festival en concertavonden i.s.m. programmapartners Subbacultcha en De School.

Kijk op www.muziekgebouw.nl/terras voor meer informatie over data, tijden en de actuele line up van musici en concerten. Reserveren van tickets voor de terrasconcerten via www.433grandcafe.nl. Hierbij is keuze uit een concertticket in combinatie met borrel of diner.