Home Lezen en schrijven Muzikale wandeling langs werk van P.G. Wodehouse rond Huize Frankendael

Muzikale wandeling langs werk van P.G. Wodehouse rond Huize Frankendael

0

Wodehouse in the woord is een muzikale vertelling en ode rondom het werk van de schrijver P.G Wodehouse. Hij heeft een ongekend oeuvre achtergelaten in de literatuur, maar schreef ook bijzonder veel teksten voor het muziektheater. Men zegt wel dat hij musicals in proza scheef.

Musicalacteur Rein Kopla en zangeres Merel van Geest nemen je mee in de wereld van Wodehouse. De voorstelling is een beleving en wandeling langs verschillende scenes in en om het landgoed Frankendael.

Deze Brits-Amerikaanse humoristische schrijver wiens werk wordt gekenmerkt door ijk opzettelijk archaïsch taalgebruik, drijft de spot met het Engeland van voor de Eerste Wereldoorlog. Hij schreef een honderdtal boeken, vele honderden verhalen, lied- en filmteksten, gedichten en columns. Hij werkte nauw samen met Cole Porter, Guy Bolton, George en Ira Gershwin.

Het werk van Wodehouse is vertaald in vele talen, waarbij Nederland een bijzondere positie inneemt. Al vanaf het begin werd zijn werk opgemerkt en vertaald in kranten en tijdschriften. Vanaf 1927 verschenen zijn boeken ook in vertaling in de boekhandel, waarbij vooral uitgeverij Het Spectrum tussen 1954-1984 tientallen boeken in vertaling uitgaf, met mooie boekomslagen van o.a. Carol Voges, Fiep Westendorp, Georges Mazure, Waldemar Post en Peter van Straaten.

Op zondag 3 oktober is er in Huize Frankendael een voorstelling om 13.30 uur en om 16.30 uur. Info en tickets www.wodehouseinthewoods.nl