Home Overzicht Nieuwbouwcomplex Senang kroon op wijkvernieuwing Indische Buurt

Nieuwbouwcomplex Senang kroon op wijkvernieuwing Indische Buurt

0

Met vuurwerk en het hijsen van een deel van de liftschacht werd het hoogste punt bereikt van nieuwbouwcomplex Senang. Het complex ligt centraal in de Indische Buurt en grenst aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat. Voor de Alliantie is het de afronding van de ingrijpende vernieuwing van de Indische Buurt, die al in 2002 startte.

Op het terras van Studio/K tegenover Senang, stonden stadsdeelbestuurder Ivar Manuel en Egbert Dekker van woningbouwcorporatie de Alliantie samen met een aantal genodigden stil bij de ontwikkeling van de Indische Buurt en de kroon op vele jaren werk en ontwikkeling: Senang. Onder de genodigden ook een aantal buurtbewoners. Een deel daarvan keert straks terug naar Senang. Anderen hielpen met het aankleden van de omheining van het gebouw, dat met kunstwerken, poëzie en bloembakken de omwonenden een plezierige en sfeervolle aanblik biedt.

In 2002 startten de Alliantie en de gemeente met het opknappen van de buurt. Later sloten ook de corporaties Eigen Haard en Ymere aan. Sinds 2002 is er veel veranderd. De Alliantie vernieuwde meer dan 1.800 woningen. De meeste daarvan werden gerenoveerd, zodat de karakteristieke architectuur in de buurt behouden bleef. De nieuwbouw, zoals Senang, sluit aan bij de oorspronkelijke architectuur en heeft een eigentijdse uitwerking met aandacht voor details.

Nieuwbouwcomplex Senang bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De nieuwe woningen zijn duurzaam en gasloos. De oplevering vindt medio 2022 plaats.