Home Eten&Drinken My Kitchen is Your Kitchen met Mounir Toub: the Arabic kitchen

My Kitchen is Your Kitchen met Mounir Toub: the Arabic kitchen

0

Van hummus tot za’atar en van rozenwater tot amandelkoekjes: de Arabische keuken is rijk aan uiteenlopende geuren, kleuren en smaken. Op zaterdag 7 september zet De Tropen-chef Hans Ribbens samen met 24 Kitchen’s Mounir Toub de Arabische cultuur in de spotlights tijdens My Kitchen is Your Kitchen: The Arabic Edition.

In restaurant De Tropen aan het Oosterpark presenteren Ribbens en Toub samen een 5-gangen walking dinner; een op en top Bourgondische avond met goede muziek, een boel gezelligheid en heerlijke Arabische gerechten.

TV-Kok Mounir Toub
Na het cum laude afronden van de koksopleiding in Eindhoven doceerde Mounir Toub aan het Summa College in Eindhoven. Daarna begon hij aan zijn carrière als tv-kok en was hij te zien in 24 Kitchen’s Grenzeloos Koken, Kook mee met MAX bij Omroep MAX en Kitchen Impossible op Net5, waar hij samen met meesterkok Robert Kranenborg acht deelnemers klaar stoomde voor een carrière in de horeca.

Mounir Toub: op de motor door Marokko

In 2017 begon Toub zijn eigen tv-show, Mounirs’ Marokko, waar hij op de motor door Marokko reisde en kijkers kennis liet maken met de Marokkaanse cultuur en keuken. Mounirs liefde voor de Arabische keuken is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel hij van diverse meesterchefs veel heeft geleerd, blijft zijn moeder zijn allergrootste kookidool: ‘Ik zag door haar al vroeg in dat je met eenvoudige, goed bereide gerechten mensen gelukkig maakt.’

Food-lover en komiek Howard Komproe
De presentatie van de My Kitchen is Your Kitchen-avond wordt verzorgd door food-lover en komiek Howard Komproe. Hij zal per gang op eigen humoristische wijze de beide chefs de kleren van het lijf vragen zodat jij precies weet wat je eet en waar de gerechten door geïnspireerd zijn. De muziek is uiteraard ook geregeld: DJ Mike Risk en Kenny Mixen staan achter de draaitafels en zorgen voor een Arabische beat. Zo geniet jij de hele avond van lekker eten én top muziek!

My Kitchen is Your Kitchen op zaterdag 7 september van 19.00 tot 00.00 uur. De prijs € 39,95 per persoon inclusief welkomstcocktail en vijfgangen walking-dinner. Boeken

My Kitchen is Your Kitchen is een concept waarbij Tropen-chef Hans Ribbens ieder seizoen een gast-chef uitnodigt, gezamenlijk verzorgen zij een spicy avond waarbij de multiculturele keuken centraal staat – in lijn met de veelheid aan culturen in en rondom De Tropen en het Koninklijk Instituut. Zo heeft Agus Hermawan al eens eerder een fantastische Indonesisch gekookte avond verzorgd, evenals de andere gast-chefs bij de eerdere edities: Francis Tavarez van Shanghai Bistro, Ramon Beuk van Food Emotions zorgde voor een Surinaamse avond en Patrick Stolker van Ron Gastrobar Oriental kookte alles heerlijk en Oosters.