Home Overzicht Na twee jaar bouwen is Fort Plankenstein 2.0 klaar

Na twee jaar bouwen is Fort Plankenstein 2.0 klaar

0

In 2019 bleek dat Fort Plankensteijn, het kloppend hart van het huttenbouwdorp op Jeugdland, niet meer voldeed aan de veiligheidseisen en het werd afgebroken. Tegelijk werd besloten een nieuwe versie te bouwen. Fort Plankensteijn 2.0 is nu klaar en dat wordt op  zondag 17 juli gevierd met het Fordfeest. Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer opent dan Fort Plankensteijn 2.0.

Foto’s Dennis Sewberath

Kunstenaar Alex Winters geeft al vele jaren namens culturele programmapartner Maakland, onderdeel van productiehuis Nowhere, workshops geeft op Jeugdland. Hij ontwikkelde een nieuw ontwerp dat zich kenmerkt zich door vele verschillende plateaus waaronder en tegen kinderen eigen hutjes, gangetje, trappetjes kunnen timmeren.

Tijdens de eerste ‘corona lockdown’ startte de bouw van het nieuwe fort. Vervolgens vond dit voorjaar een tweede bouwfase plaats. Na twee jaar bouwen staat het basisfort er en is het aan de (piep)jonge bouwers om verder de richting te bepalen. Precies zoals het hoort op Jeugdland.

Op 17 juli begint het Fort feestje om 14.00 uur met gratis workshops waarin kinderen samen met workshopmasters (heuse professionele huttenbouwers) de laatste hand leggen aan het fort en het feestelijk versieren. Om 16.00 uur wordt het fort officieel geopend door stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer en natuurlijk zijn er drankjes en hapjes.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meedoen is gratis en opgeven hoeft niet. Op de dag zelf kun je een kaartje ophalen bij de jeugdlandbar.